Základní umělecká škola Gustava Waltera Bílina

Jarní koncert žáků a učitelů 2016

Rubrika: Fotogalerie

Tradiční koncert, kterým každoročně vítáme jaro, mívá různé podoby. Někdy se jedná ryze o učitelské vystoupení, jindy – jako například letos, vystupují společně žáci i učitelé.

K prvním hudebním číslům koncertu uskutečněného 6. dubna v sále školy patřilo vystoupení Bandu, což je kapela složená ze saxofonů, fléten a doprovodné rytmiky. Vede ji učitel Zbyněk Prokop. Vzápětí se představil školní pěvecký sbor, jehož vystoupení vždy „zapříčiní“, že nevelký koncertní sál je nejen obsazen sedícími, ale také lemován stojícími diváky. Jsme rádi, že se rodiče na své děti přicházejí podívat skutečně v hojné míře. A potěšeni byli jistě i oba vedoucí sboru uč. Veronika Duchoslavová a Jiří Bidrman. V průběhu koncertu se posluchačům představilo ještě druhé pěvecké těleso, bílinské veřejnosti jistě dobře známá Komořinka, kterou také vede Veronika Duchoslavová.

V programu vystoupili účastníci letošní klávesové soutěže ZUŠek Anna Jedličková a Radek Balog ze třídy uč. Elišky Šimkové. Posluchačům zahráli repertoár, se kterým bojovali v krajském kole. Ze třídy paní Šimkové se následně představili ještě další klavíristé a klávesisté. Posluchači, kteří mají rádi dechové nástroje, také nepřišli zkrátka. Vyslechli si Mozartovo Adagio v úpravě pro flétnu, klarinet a fagot nebo velmi zajímavé saxofonové duo, které v úžasné transkripci zahrálo téma z 1. věty Dvořákovy Novosvětské symfonie.

Celý koncert moderoval kytarista uč. Adam Šmejkal, který hudebně koncert také zahájil. V sólovém výstupu se následně představil náš další učitel hry na kytaru Tomáš Ernst. Ten hudebně spolupracuje s absolventkou hudebního oboru skvělou flétnistkou Janou Wolframovou. Vystoupení tohoto dua bylo také tečkou za jarním koncertem.

Věřím, že přítomným posluchačům jsme přinesli příjemné chvíle a že jaro, které jsme koncertem chtěli oslovit a oslavit, nám v budoucích dnech ukáže svou nejpříznivější slunečnou podobu.

Jiří Kopa

(článek pro BZ)

Na fotografiích nejsou zachyceni všichni účinkující


Foto

Komentáře

AKTUALITY & ZPRÁVIČKY

12.4.2024

Jarní koncert

Zveme vás na Jarní koncert žáků, který se uskuteční dne 24.4.2024 od 17 hodin v sále školy.

 

NĚKOLIK ŘÁDKŮ O...

… o cestě do finále

Zatímco na podzim se zvláště žákům zdálo, že školní rok bude nekonečný, nacházíme se nyní všichni v pěkně rozjetém rychlíku jménem školní rok, který směřuje k finální konečné stanici, jíž je závěr školního roku a vysvědčení.

Před žáky ZUŠky je řada koncertů a na žáky pokračující v dalším školním roce čekají komisionální postupové zkoušky. Blíží se také červnové zápisy pro nový školní rok. >>

 
© ZUŠ Bílina | WebMail | RSS | Vytvořilo SvaBe Media 2014 | Běží na SvaBe Engine 1.1.0.11