Základní umělecká škola Gustava Waltera Bílina

Adventní koncert v Měrunicích 2016

Rubrika: Fotogalerie

Vstup do adventního času je pro nás již spoustu let spjat s koncertem, který zajišťujeme pro obec Měrunice. Také v tomto roce jsme byli pozváni paní starostkou Ing. Bc. Jitkou Novou.

Kostel sv. Stanislava nebyl letos tak vymrzlý jako v předchozích letech. K navození příjemné atmosféry opět - jako každý rok - pomohly horký čaj a vánoční cukroví. A snad také vystoupení našich učitelů a žáků. Lavice i místa k stání byla zaplněna místními návštěvníky i rodiči našich žáků. Koncert zahájil pěvecký sbor a následně uč. Adam Šmejkal, který přednesl dvě kytarové skladby. Další vstup zajistil dechový soubor pod vedením uč. Josefa Černého (fagot)
s nástrojovým obsazením: příčná flétna Michaela Fuhrmannová, klarinet Julie Emingerová
a klávesy uč. Jiří Bidrman.

Třemi písněmi pomohl přiblížit vánoce soubor Komořinka pod vedením zpívající uč. Veroniky Duchoslavové. Následně se představil hrou na saxofon uč. Zbyněk Prokop za doprovodu uč. Jiřího Bidrmana. V jejich podání si návštěvníci vyslechli velmi známý kánon J. Pachelbla.

A finále opět patřilo pěveckému sboru. Ten v posledním bloku českých koled vyzval přítomné k pěvecké spolupráci. A vyzvání padlo na úrodnou půdu. Však, kdo by neznal Nesem vám noviny, Pásli ovce Valaši, Štěstí, zdraví, pokoj svatý...

Myslím, že pro návštěvníky koncertu i pro vystupující bylo hudební odpoledne krásnou příležitostí pro vstup do adventního času.


Foto

Komentáře

AKTUALITY & ZPRÁVIČKY

12.4.2024

Jarní koncert

Zveme vás na Jarní koncert žáků, který se uskuteční dne 24.4.2024 od 17 hodin v sále školy.

 

NĚKOLIK ŘÁDKŮ O...

… o cestě do finále

Zatímco na podzim se zvláště žákům zdálo, že školní rok bude nekonečný, nacházíme se nyní všichni v pěkně rozjetém rychlíku jménem školní rok, který směřuje k finální konečné stanici, jíž je závěr školního roku a vysvědčení.

Před žáky ZUŠky je řada koncertů a na žáky pokračující v dalším školním roce čekají komisionální postupové zkoušky. Blíží se také červnové zápisy pro nový školní rok. >>

 
© ZUŠ Bílina | WebMail | RSS | Vytvořilo SvaBe Media 2014 | Běží na SvaBe Engine 1.1.0.11