Základní umělecká škola Gustava Waltera Bílina

Mikulášská nadílka

Rubrika: Fotogalerie

Druhým projektem Literárně-dramatického oboru ZUŠ Gustava Waltera ve spolupráci s Divadlem „HAD v Cirkuse“ Kulturně-vzdělávací společnosti „CIRKUS“ ve školním roce 2017/2018 bylo představení pod názvem „MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA s Divadlem „HAD v Cirkuse“ 2017“

Konalo se v sobotu dne 2. 12. 2017 v prostoru salónku restaurace „U Žižky“ v Mostě na pozvání organizace Odborů Dopravního podniku města Mostu
a Litvínova.

Program představení tvořily 3 dramatické výstupy žáků LDO a herců Divadla, 2 sólová pěvecká hudební čísla s kapelou a závěrečná MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA pro děti zaměstnanců zmíněné organizace, která měla ovšem specifický charakter, jak se na divadlo sluší - rozvíjela hudební /pěvecké a rytmické/, taneční, popř. sportovní /pohybové/ dovednosti zúčastněných dětí.

Na obr. č. 1 fotogalerie - můžete sledovat naše herce při výstupu nazvaném: „Prosinec“ - kdy doprovázeli sólovou recitátorku při jejím uměleckém přednesu hrou na bicí nástroje.

Na snímcích č. 2 - 3 pak můžete vidět 2 ukázky z divadelního obrazu „Herodovi vojáci“ z představení Tajemství vánočního příběhu autora Zdeňka Turka.

Obr. č. 4 dokumentuje, že vše tradičně svým slovem provázel pan Adam Šmejkal, DiS., pedagog LDO ZUŠ Gustava Waltera a současně umělecký vedoucí Divadla „HAD v Cirkuse“.

Na 5. fotografii můžete pozorovat téhož herce, který byl přítomen na obrázku předešlém - který ovšem formou rychlopřevleku /za pomoci naší paní asistentky (jeho maminky)/ proměnil svou vizáž z role Římského vojáka na postavu tvrdého „Rockera“. Zpěv již však nehrál. Ten skutečně předvedl a to v náročné písni nazvané „Touhy“ od autora Petra Dragouna.

Co se týče drsného výrazu rockové balady nezůstalo jen u stylového zpěvu.
V Divadle vyučujeme děti též akrobacii, a tak v mezihře písně z ničeho nic nastoupili ke zpěvákovi na jeviště 2 další kumpáni, aby společně pak tuhle hudební pecku ještě dokořenili několika salty /!/ - toho můžete být svědky na fotografii č. 6.

A nakonec přišla na řadu všemi očekávaná mikulášská nadílka. Na snímcích 7 - 8 fotogalerie vidíte, že všichni naši herci byli i při její realizaci naplno využiti v rolích malých čertíků.

To, že Hlavní čert „Lucifer“ musí samozřejmě trochu vzbuzovat obavy... vidíte na fotografii č. 9 a na obrázku následujícím, se o tom můžete přesvědčit..

Záznam č. 11 ukazuje, že také postava Andílka byla svěřena jednomu z herců.

Poslední 3 snímky jsou pak názornou ukázkou slíbeného rozvoje uměleckých: pěveckých (č. 12), instrumentálních (č. 13), a rytmických (č. 14) dovedností dětí při našich mikulášských nadílkách..

Adam Šmejkal, DiS., učitel LDO


Foto

Komentáře

AKTUALITY & ZPRÁVIČKY

16.7.2024

Výsledky přijímacího řízení pro šk. rok 2024/2025

Vážení rodiče, informace o výsledku přijímacího řízení najdete v rubrice "Pro rodiče a uchazeče o studium".

 

NĚKOLIK ŘÁDKŮ O...

… o cestě do finále

Zatímco na podzim se zvláště žákům zdálo, že školní rok bude nekonečný, nacházíme se nyní všichni v pěkně rozjetém rychlíku jménem školní rok, který směřuje k finální konečné stanici, jíž je závěr školního roku a vysvědčení.

Před žáky ZUŠky je řada koncertů a na žáky pokračující v dalším školním roce čekají komisionální postupové zkoušky. Blíží se také červnové zápisy pro nový školní rok. >>

 
© ZUŠ Bílina | WebMail | RSS | Vytvořilo SvaBe Media 2014 | Běží na SvaBe Engine 1.1.0.11