Základní umělecká škola Gustava Waltera Bílina

Úspěch žáků ZUŠ Gustava Waltera

Rubrika: Fotogalerie

V okresních kolech celostátní soutěže ZUŠ se v březnu 2018 setkali žáci pěti ZUŠ teplického okresu, aby před odbornými komisemi předvedli své hudební a taneční dovednosti.

Jsem rád, že stejně jako v předešlém ročníku nás výborně reprezentovali bubeníci ze třídy uč. Libuše Šperkové. Letos to byli Jaroslav Máliš a Tereza Lehká, kteří získali postup do krajského kola. Tereza již zkušenosti s atmosférou soutěže na krajské úrovni má, zastupovala naši školu
i v ročníku minulém.

Zpěváci ze třídy uč. Veroniky Duchoslavové se okresního kola zúčastnili v počtu čtyř. V četné konkurenci především žáků teplické ZUŠ obsadili ve svých kategoriích Barbora Nováková, Annemarie Novotná a Filip Štětka 3. místa, postup do krajského kola si svým výkonem zajistila Nela Bažantová.

Soutěž byla letos vyhlášena také pro žáky studující hru na dechové nástroje. Ve hře na příčnou flétnu nás reprezentovala Michaela Fuhrmannová ze třídy uč. Josefa Černého, která získala 3. místo. Premiérou pak byla účast saxofonistů ze třídy uč. Zbyňka Prokopa. Ve své kategorii získali Jan Hönig 1. místo, Jakub Martinovský 2. místo. Možnost porovnání s ostatními hudebníky na okresní úrovni byla velmi cennou zkušeností a věřím, že žáci saxofonové třídy nebudou chybět při soutěžním klání v dalších ročnících.

Všechny soutěže se konaly v sále teplické ZUŠ, pouze soutěžní přehlídka tanečního oboru se uskutečnila v estrádním sále DK v Teplicích. Slečna uč. Marie Dobiášová si se svými svěřenci připravila tři choreografie. Celkově se porotě předvedli žáci čtyř škol ve dvanácti vystoupeních. A jak uspěla naše škola? Dívky studia 2. stupně obdržely ocenění za účast, ročníky 3. a 4. získaly 3. místo a do kola krajského postoupily 5. a 6. ročník s choreografií "Pouštní slunce". Tu zatančili Marie Beránková, Eliška Fečková, Karolína Pavisová, Viktorie Práglová, Lucie Tannertová, Klára Knorová, Alice Tschernayová, Anna Volfová a David Hladík.

Všem zúčastněným žákům i jejich učitelům patří dík a gratulace. A těm, kteří nás budou zastupovat v krajských kolech plánovaných na konec měsíce března a na duben, držíme palce.

Bc. Jiří Kopa
ředitel školy
(psáno pro BZ)


Foto

Komentáře

AKTUALITY & ZPRÁVIČKY

3.5.2024

Koncert tanečního oboru

Koncert tanečního oboru, spoluúčinkují žáci hudebního oboru - pondělí 13.5.2024 od 17.30 hodin v Městském divadle. Srdečně vás zveme.

 

NĚKOLIK ŘÁDKŮ O...

… o cestě do finále

Zatímco na podzim se zvláště žákům zdálo, že školní rok bude nekonečný, nacházíme se nyní všichni v pěkně rozjetém rychlíku jménem školní rok, který směřuje k finální konečné stanici, jíž je závěr školního roku a vysvědčení.

Před žáky ZUŠky je řada koncertů a na žáky pokračující v dalším školním roce čekají komisionální postupové zkoušky. Blíží se také červnové zápisy pro nový školní rok. >>

 
© ZUŠ Bílina | WebMail | RSS | Vytvořilo SvaBe Media 2014 | Běží na SvaBe Engine 1.1.0.11