Základní umělecká škola Gustava Waltera Bílina

ZUŠ OPEN 2017

Rubrika: Fotogalerie

Také naše škola se zúčastnila 1. ročníku celostátního happeningu ZUŠek 30.5.2017. Literárně-dramatický obor připravil dopolední představení pro ZŠ v Domě kultury Fontána (viz samostatná obrazová prezentace).

Hudební obor společně s tanečním připravily odpolední program pro veřejnost na bílinském Mírovém náměstí. Díky finanční podpoře města zde již v poledne vyrostlo zastřešené pódium a pro diváky byly připraveny lavičky. Bohužel, záhy byly připraveny i zlověstné tmavé mraky, které děsily už před zahájením programu. Ten začal v 15.30 hodin. Hlavním bodem byl hudební blok nazvaný “Od baroka k dnešku”, který chtěl krátkými hudebními a tanečními ukázkami přiblížit divákům vývoj hudby. Tuto komponovanou část (stejně jako časový plán a program zbývajícího úseku) sestavil uč. Tomáš Ernst s učiteli a žáky školy. V další části se prezentovali sólisté i školní soubory.

Bohužel, prudký liják dvakrát vyhnal návštěvníky akce pod blízké podloubí domů a způsobil i časový posun akce. Abychom zachovali slíbený prostor pro hosty našeho programu – vítěze pěvecké soutěže “Bořeňská čarodějnice ze ZŠ Aléská, teplickou taneční školu D.U.P. s ukázkami irských tanců a bílinskou dívčí skupinu OPEN, museli jsme operativně krátit vlastní program. Je velkou škodou, že právě z časových důvodů již nezbyl prostor pro kapelu EXIT, kterou léta vedl uč. Ernst. Ta byla vždy zárukou kvalitní hudby a přesto, že její členové již studují na vysokých školách a aktivně v Bílině nevystupují, zůstává seskupení v povědomí bílinské veřejnosti.

Díky technickému zázemí (pódium, ozvučení) se podařilo program zdárně realizovat i přes nepřízeň počasí. Zároveň jsme poznali, že jako škola jsme schopni připravit několikahodinový program. Věřím, že všechny zkušenosti zúročíme v dalším ročníku projektu.


Foto

Komentáře

AKTUALITY & ZPRÁVIČKY

12.4.2024

Jarní koncert

Zveme vás na Jarní koncert žáků, který se uskuteční dne 24.4.2024 od 17 hodin v sále školy.

 

NĚKOLIK ŘÁDKŮ O...

… o cestě do finále

Zatímco na podzim se zvláště žákům zdálo, že školní rok bude nekonečný, nacházíme se nyní všichni v pěkně rozjetém rychlíku jménem školní rok, který směřuje k finální konečné stanici, jíž je závěr školního roku a vysvědčení.

Před žáky ZUŠky je řada koncertů a na žáky pokračující v dalším školním roce čekají komisionální postupové zkoušky. Blíží se také červnové zápisy pro nový školní rok. >>

 
© ZUŠ Bílina | WebMail | RSS | Vytvořilo SvaBe Media 2014 | Běží na SvaBe Engine 1.1.0.11